Vegytisztítás

Szőnyegtisztítás során a szőnyegek 95-98% -a mosható, de akad egy szűk csoport (kézi perzsa, torontálik…stb. egy része) amelyek nem moshatóak. Ezek a szőnyegek a víz hatására maradandóan károsodnak, színük „levérzik”, „fénytörésessé”, hullámossá válnak. Az ilyen szőnyegek (korlátozott méretben) esetében használjuk a szőnyeg vegytisztítást.

Ez egy forgódobos szőnyegmosáshoz hasonló technológia, ám itt a tisztítás víz helyett perklór-etilénben történik. Ezt nevezzük szőnyeg vegytisztításnak. Ez leginkább a régen használt, napjainkban viszont már nem alkalmazott benzines szőnyegtisztításhoz hasonlít. Itt a teljes tisztítási folyamat (szőnyegmosás, szőnyegöblítés, szőnyeg centrifugálás, szárítás) egy gépen belül, zárt rendszerben zajlik le.

Speciális szőnyegek vegytisztítása

Otthonunk dekoratív textilfelületei között speciális helyet foglalnak el azok a különleges szőnyegtípusok, melyek a hagyományos vizes tisztítási eljárások során károsodhatnak, ezért más megoldást igényelnek, hogy a kellemetlen foltoktól és szennyeződésektől megszabadulhassunk, azaz vegyszeres tisztításra van szükség.

A normál szőnyegtisztítási eljárás számos technológiai megoldással történhet, azonban a vegytisztítás során a folyamatok szerves oldószeres környezetben történnek, mellyel a vizes közegben zajló mosást és öblítést váltják ki, megóvva vele a szőnyeget. Avegytisztítás egy zárt közegben, speciális gép segítségével történik, valamint a kímélő centrifugálás és szárítás egyaránt, melynek következtében kifogástalanul tiszta és sértetlen szőnyeg lesz a végeredmény.

Speciális bánásmódot igénylő szőnyegei számára profi és minőségi vegytisztításért tekintse meg weboldalunk bővebb tájékoztatását, valamint egyéb szolgáltatásainkat, továbbá egyéb információkért és egyéni igényeivel forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken és mindenben készséggel állunk rendelkezésére, hogy otthona esztétikus és tiszta lehessen!