Szőnyeg előkészítés, foltkezelés, folteltávolítás, folttisztítás

A minőségi szőnyegtisztítás elengedhetetlen feltétele a szakszerű szőnyeg előkezelés, szőnyeg előkészítés és szőnyeg folttisztítás.

Ez a nagy szakértelmet és türelmet igénylő művelet alapozza meg a további szőnyeg tisztítási fázisok sikerét. A túlszennyezett szőnyegek egy intenzív, megfelelően adagolt, oldószer erősítőkkel kiegészített, vegyszeres szőnyeg előkezelésen esnek át. A vegyszert a felhordás után körkefés súrológépekkel beledőzsöljük a szőnyegbe, majd az előírt várakozási idő elteltével öblítjük. Ezt követi szükség szerint a szőnyegen a makacs foltok helyi kezelése. Ezt külön erre a célra, a szőnyegfoltok típusának függvényében kifejlesztett szőnyeg folttisztítószerekkel végezzük. Ennek sikere nagyban függ a szőnyegfolt típusának pontos ismeretétől és a keletkezésétől számított minél rövidebb idő elteltétől. Ezért célszerű a szőnyeget a folt keletkezése után minél hamarabb szakemberre bízni.

A házi praktikák általában csak rontják a helyzetet. A megfelelő foltkezelés, folteltávolítás, folttisztítás elengedhetetlen. A szőnyeg foltkezelést sok esetben a szőnyegtisztítás után újra meg kell ismételni, majd ezután ismét öblíteni a szőnyeget. A makacs szőnyegfoltok sokszor még így sem távolíthatóak el tökéletesen. Az előkezelésnél szűrt, és tisztított öblítővizet forgatunk vissza, ezáltal csökkentjük a víz és mosószer-felhasználást, valamint a szennyvízkibocsátást, mely nem csak a költségeket csökkenti, környezetvédelmi szempontból is jelentős.
 

Folt a szőnyegen?

Sajnos a legjobban óvott szőnyegekkel is megtörténhet, hogy makacs foltokkal szennyeződnek. Nem csak a foltokat, de a kiterjedt koszt is különleges módszerekkel és vegyszerekkel kell tisztítanunk. A legmakacsabb foltokat, például vörösbor, viasz, olaj, rozsda, mind máshogy kell eltávolítani, a megfelelő eljárások hiányában pedig kárt is okozhatunk szőnyegünkben.

Ezeket a tisztítási módszereket még az általános tisztítás előtt kell elvégeznünk, időt szakítva az alapos folteltávolításra. Amennyiben a folt származása nem ismert és szakembereink sem tudják megállapítani, milyen anyagról van szó, a folt eltávolítása nem garantált.

A folyamat sokkal összetettebb, mint azt elsőre gondolnánk, így már érthető is, miért kell komolyan venni a folttisztítást, miért érdemes szakembert hívni, ahelyett, hogy otthon próbálnánk szerencsét hagyományos szerekkel.

Jól képzett szakembereink mindent megtesznek annak érdekében, hogy Ön újra régi fényében láthassa szőnyegét. Keressen bennünket bizalommal!