Szőnyeg Centrifugálás, szőnyeg szárítás, szőnyeg tárolás

Szőnyeg centrifugálás

A szőnyegmosási, és öblítési folyamat befejeztével a szőnyegek egy speciálisan erre a célra gyártott, hosszúra nyújtott dobú szőnyegcentrifugába kerülnek. A szőnyeg centrifugálással még további, jelentős mennyiségű vizet távolítunk el a szőnyegekből, ezáltal is javítva a szőnyegtisztítás minőségét, és csökkentve a szárítás időtartamát, amivel jelentős mennyiségű energia megtakarítást érünk el.

Szőnyeg szárítás

A szőnyegek a centrifugálást követően lógatva kerülnek a szőnyegszárító alagútba, ahol száraz, meleg levegőt fújunk át közöttük. A szőnyegszárítás közben a vezérlő egység folyamatosan figyeli a hőmérsékletet, és a páratartalmat, hogy a szőnyegszárítás a lehető legoptimálisabb, és leggazdaságosabb legyen. Egyes szőnyegtípusokat (cérnaszőnyeg, rongyszőnyeg szőttes szőnyeg…stb.) forgódobban szárítunk, más nagyon kényes szőnyegeket nem tesszünk be a szárítóba, ezeket kiterítve műhelyhőmérsékleten szárítjuk. A szőnyegszárítást az utómunkálatok ( pl: szőnyeg rojtkezelés, szőnyeg bolyhozás…) elvégzését követően minőség-ellenőrzés zárja.

Szőnyeg tárolás

Ezután a szőnyegek a tárlópolcokra kerülnek, ahol tisztán várják a gazdáikat, illetve ahonnan a megbeszélt időben visszaszállítjuk őket a –remélhetően- boldog tulajdonosaikhoz. A nálunk tisztíttatott szőnyegeket, (pl. szőnyeg felújítás esetén) díjtalanul tároljuk, illetve külön kérésre becsomagoljuk.